Om Kim Holm

Kim Holm(Født 3.July, 1980) er en serietegner fra Bergen. Kim liker generelt ikke å skrive om seg selv i tredje person, så jeg slutter med det nu.

Jeg begynte å selvpublisere tegneserier da jeg var 15 år gammel, og fikk en del skryt for blant annet min serie Mens Gud Sover, og ting for Pokus Forlag. Men jeg greide vel strengt tatt ikke å tegne en eneste serie helt ferdig, og lot ting ligge etter nummer 3 eller 4. Skam. Så… I 2004 begynte jeg, etter mange år på sofaen, å tegne for Egmont Forlag og magasinet Nemi. Det har jeg fortsatt med, samt mer og mer illustrasjonoppdrag, for blant band som Black Debbath, Lost At Last, og Krakow. Ja…

Men kommersielt arbeid har aldri vært endemålet mitt. Allerede i 2001 klekket jeg ut en mesterplan om å bruke kommersielle serier, gitt ut under frie lisenser, til å undergrave kopirettstyranniet og frigi kunsten. Og enn hvilken tematikk jeg har jobbet med så er dette alltid målet mitt.

Det tok selvsagt litt lenger tid enn planlagt å komme i gang med planen. Men nå ruller ting sakte avgårde.

Utenom de kommersielle seriene mine holder jeg også på med de obligatoriske selvbiografiske serier, ett must for alle unge serieskapere. Dette er noe jeg har holdt på med siden jeg var 16, men det fikk først en fastere form gjennom bloggen min i 2009.

Inspirasjon drar jeg fra alt fra B-filmer til samtidskunst. Men mest av alt fra rituelle menneskeofringer og Satan. Selvsagt.

Når jeg ikke tegner serier i de uskyldiges blod, liker jeg å gå rundt med solbriller og se kul ut. Slik ser man at jeg er en alvorlig mann.

2 thoughts on “Om Kim Holm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *