Rauma Trauma…

Kort bloggpost, for å sikre at bloggen ikke står ubrukt i et helt år. <treige jævla dølling…

Seigmen i Rauma…

Jeg ble nylig invitert til Åndalsnes for å tegne Seigmen og Vreid, pluss mycket ymse annet, og å holde tegnekurs for Raumakidza. Tenker at jeg venter med å publisere tegninger til RaumaRock og bandene har hatt sjanse til det, men kan likevel komme med et par tanker.

Raumakidza var kule. Lette å lure med på et improvisert tegnekurs midt i handlegaten. Masse kreativitet. Teite, teite tegneserier og tegninger ble laget.

Raumabanen er noe av det mest fantastiske jeg har sett. Fjell, for fa’an. (Selvsagt ikke like majestetiske som Ulrikken, men…) Jeg må definitivt tilbake til Raumatraktene for å tegne fjellene. Mange år før jeg begynte å tegne konserter tegnet jeg masse arkitektur, landskap og natur direkte med pensel, og det er definitivt en av grunnene til at jeg har ferdighetene til å tegne konserter. Så det er vel på tide å se hva konserttegningen har gjort med mine landskapstegneferdigheter, og kanskje oppsøke litt natur like ekstrem som musikken jeg foretrekker å tegne.

RaumaRock var moro, men jeg kommer nok til å prioritere festivaler med generelt hardere musikk. Jeg leter ennå etter noe som får liv i penselen like mye som dobbelbasstrommer, men det har ikke manifestert seg. Metaltegningene på sitt beste er som en utvidelse av musikken. Andre konserttegninger er på sitt beste… fine karikaturer. Krokier.

Og så til sist… Bryan Adams. Spilte på RaumaRock. Jeg spurte vaktene pent om å få tegne ham, diskré fra et hjørne av fotopitten. Vaktene spurte Bryan Adams vakter. Bryan Adams vakter spurte Bryan Adams management. De sa nei. Snufs… hulk… hikst. Men ‘lell… Jeg begynner å merke at å tegne konserter er morsomst når man føler seg ønsket. Å måtte spørre om tillatelse… ikke like moro. Så det er vel kanskje på tide å gjøre konserttegningen mer ekslusiv. Jeg har tegnet rundt 600 konsertbilder nå, og så kanskje det er på tide å bare tegne det jeg vil tegne. Og de som vil at jeg skal tegne. Hmmm…

Noget at tenke på.

Følg med på RaumaRock og hos meg på fleisbokji for bildene av Seigmen, Vreid, MongoNinja, DumDumBoys, og fler…

 

 

Comments

comments

08 August, 2012

Author: DenUngeHerrHolm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *