Tegning i mørket…

I fjor høst fikk jeg en merkverdig forespørsel per mail. Vel, det startet ikke så merkverdig,og mailen hørtes i bunn og grunn fin og uskyldig ut:

Tegne for NRK?

Hei!
Jeg er på jakt etter en som kan tegne en rask liten portrettskisse i et tvprogram utover høsten, og har fått tips om deg!
Vil du ringe meg?
Beste hilsen Anne Marie Kvassheim

Vel, tenkte jeg. Statskanalen… Moderkanalen… Vår alles hellige rikstelevisjon… Rett fra statens mørke hjerte ut til folkets tomme hjerner…. Perfekt for en mann som meg, med ansikt som ikke gjør seg på radio(For å si det slik).
Så uten å tenke noe mer på det ringte jeg tilbake og sa JA! Få meg på TV. Og det gjorde de…
… (Strengt tatt var det en litt lenger prosess der jeg måtte faktisk gå ut til NRKbygget på Minde, midt blant alt kristenfolket, for å både møte folk og tegne ukjente).
Konseptet overgikk alle mine forventninger. Jeg trodde NRK var traust og seriøst, men det viste seg at de nu prøver å bli Norges realitykonger. Og mange av dere vil nok si “BAH! Reality!”, men dere har kanskje ikke samme framsynthet som meg. For jeg vet at en vakker dag i fremtiden kommer hele verden til å bli et gigantisk reality-show, hvor hver bidige millimeter av kloden er dekket av kameraer og man kan abonnere på sin nabos soverom. En vakker visjon, om jeg må si det selv, og jeg er glad for mitt pittelille bidrag til denne Vidunderlige Nye Verden.
Og ikke nok med det! Programmet var “Dating i Mørket”, og min jobb, sammen med BT-tegner og animatør Gustav Kvaal, var å tegne folk vi ikke hadde sett, basert på beskrivelser fra folk som ikke hadde sett dem heller. Vel… Programmet går ut på at folk dater hverandre i mørket, og så må de velge om de vil se hverandre, og blablabla, og zzzzzZZZZZZZ…. MEN! UANSETT! For de får se hverandre, skulle Gustav og jeg tegne hvordan de TRODDE den andre så ut, og så skulle bildene bli vist til den som var tegnet.
Dette var en utfordring som jeg hadde ønsket å se nærmere på lenge, men jeg skal spare de tekniske aspektene av det til en senere bloggpost.
Jobben var trivelig, og bestod av mer bilkjøring, spising, kaffe, og til og med champagne, enn tegning. Har jeg noe bevis på at jeg har gjort jobben? Nei. Bare dette feilvendte bildet av et hjørne i huset på Askøy som serien ble spilt inn i:
Men i morgen…

…Onsdag 12. januar kl 21.40 på NRK3 kan du se Dating i mørket…

… Og kanskje se et minutt av meg tegne og drikke champagne.

Ja.

Mer om tegneteknikk senere…

Langt og innholdsløst innlegg. Kim ut.

Comments

comments

11 January, 2011

Author: DenUngeHerrHolm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *